Bigos 2013

Na tento ročník jsme jeli bohatší o zkušenosti z toho předchozího :-) A také jsme náš kraj nejeli reprezentovat sami, ale přidal se k nám HOUBA team z Jezer, vítěz loňského ročníku „Jezerského gulášového kotlíku“.

Náš GejzA team připravil tentokrát trošku složitější recept, který byl ale opět založen na filozofii, že Bigos je Moravský národní pokrm. Sestával se ze sedmero druhů masa a tak jsme ho nazvali „ Moravský Sedmerák“. Ani výborná propagační hesla, ani výborná chuť „Sedmeráku“ a nakonec ani kypré tvary mé parťačky v teamu, však neovlivnili porotu natolik, aby nás to vyneslo „ na bednu“. Opět nás převálcovali „profíci“ ze Slezska a Polska.

To HOUBA team vsadil na „klasiku“. Jejich skvělý „Houbový Bigos“, domácí slivovice a velká podpora fanoušků (přivezli si pro jistotu vlastní) je vynesli na medaili „bramborovou“ a brali zaslouženě zvláštní cenu poroty.

Dobrou náladu nám nepokazilo ani počasí. Celý den sice propršel a tak i zájem veřejnosti byl tentokrát velmi malý, přesto super nálada mezi soutěžícími teamy a profesionální porotou byla odměnou za zamračené nebe a na Moravskoslezském hradě jsme opět strávili skvělý den a myslím, že jsme Pozořicím ani Jezerám ostudu neudělali :-))

Recept na náš Moravský sedmerák.