Moravský sedmerák

200g Vepřový bůček
200g Vepřová plec
200g Hovězí kližka
200g Skopová kýta
200g Kýta z divočáka
200g Moravské uzené
200g Klobása ( dle chuti pikantní)

5-6 cibulí zapěníme na domácím sádle a přidáváme sedmero druhů masa, nakrájené na menší kostky. Maso vkládáme podle toho, jak dlouho se „dělá“ tedy první bůček a hovězí, divočinu atd. Nakonec uzené a klobásu , které podlijeme kvalitním červeným vínem a vývarem. Standardně používané koření je pepř, sůl, nové koření, jalovec a bobkový list. Kmín je samozřejmostí a dle chuti se též na konec přidává majoránka. Necháme do poloměka podusit a přidáváme sušené nebo čerstvé houby a nakrouhané čerstvé zelí ( cca 800-1000g) Nakonec přidáme cca 600g kvašeného zelí a vše dusíme. Čím déle, tím lépe :-)

Hotový Bigos má být hustá směs zelí a masa a podává se s čerstvým chlebem. A nezapomeňte, že nejlepší je až ohřátý třetí den !!! Pokud ale nějaký zbude :-))

Dobrou chuť přeje GejzA team