Moravský Bigoš strýca Matúša

300g vepřového bůčku
300g vepřového plecka
300g vepřové kotlety
300g vepřové kýty

Všecko samo sebú z moravského prasete. Nakrájat na menší kúsky než sa krájí do guláša.

5 – 6 velkých cibulí do zlatova osmahnút na domácím sádle.

Přidat maso, osolit a nechat pustit šťávu. Dolít červeným vínem a vývarem, aby bylo všecko ponořené a nechat dusit do poloměka. Přidat 4 bobkové listy, pár kuliček pepřa, jalovca a nového koření. A také ze dvě hrsti sušených hřébkú. Postupně přidávat nakrájeného
300g Moravského uzeného bůčku
300g Moravského uzeného libového masa
300g Moravských domácích klobásů
1200g kysaného moravského zela
1200g krájaného hlávkového, nebo sterilizovaného bílého zela a přidat kmínu podle chuti a odvahy.
Pak už jen dusit a míchat a dusit a míchat…

Podávat posypané Moravským Müsli (škvarky) do zlatova osmahlým na pánvi a s čerstvým chlebem. Při vaření aj při jídle nutno požívat Moravskú slivovicu a pochopitelně červené víno z Moravských sklepú.

Dobrú chuť vinšuje GejzA Tým