Bigos 2012

Na tuto soutěž jsme jeli s velkými obavami. Pořádný, pravý Bigos nikdo z nás nikdy nejedl, nevěděli jsme tudíž, jak má tento pokrm vůbec chutnat. Vsadili jsme tedy na přirozenou moravskou vlastnost – když nic nevíš, nikdy to nedej znát :-) Vymysleli jsme recept vlastní a začali jsme Poláky a Slezany přesvědčovat o tom, že Bigos je jednoznačně jídlo čistě Moravské !!! Za veliké podpory moravské slivovice a vína se nám to nakonec skoro podařilo.

Na „bedně“ stáli a první tři místa si pochopitelně rozdělili jinší odborníci z Polska a Slezska, náš tým ale obsadil o jediný bodík krásné čtvrté místo a byla mu udělena zvláštní cena „ Za mimořádnou znalost regionálního pokrmu“, ač jsme se s Bigosem setkali poprvé v životě :-)

Zážitek to byl skvělý, atmosféra vynikající a plný kotel Bigosu byl doslova vylízaný za půl hodiny :-) Tak jestli na něj máte také chuť, zkuste si jej uvařit.