3.zámecký gulášfest – Holešov

Tam jsme tentokrát jeli obhajovat druhé místo z loňska, kdy se nám podařilo porazit mistra republiky Honzu Jakše, špičkového to kuchaře na poli mezinárodním. Letos sice Honza nedorazil, ale konkurence byla opravdu veliká. Ze sedmnácti přihlášených přijelo nakonec čtrnáct týmů. Své kuchaře tam měl pivovar Starobrno, Zubr, Byli tam kuchaři firmy JOSPO, loňští vítězové „Pekelníci“, ale hlavně „Valašské cérečky“ se svým fantastickým povidlovým gulášem a mistři republiky Gourmet Tým. Pokud jsme měli alespoň trošku uspět, chtělo to něco vymyslet Emotikona grin. A tak jsem oprášil svůj historický recept, se kterým jsme tak zabodovali na prvním ročníku Jezerského gulášového kotlíku – Pytlácký segoš dědy Šupiny. Segedýn z divočáka a vepřového, vyšperkovaný pravými hřiby a smetanou Emotikona grin. A protože nám se Šárkou Rafajovou ten Bigos tak vyšel, porosil jsem ji o spolupráci i tentokrát. Naaranžovala stánek tak, že okolo jdoucí psi i jejich páníčkové slintali už při pouhém pohledu. A není divu, spolu s Lenkou Gorkovou jsem měl nejkrásnější a nejlepší parťačky Emotikona grin. První místo byla už jen třešinka na dortíku z pohody, která panovala celý soutěžní den.